Τα μεταλλικά φρεάτια βρίσκουν εφαρμογή σε πολυκατοικίες, μεζονέτες και γενικότερα κτίρια στα οποία δεν υπήρξε πρόβλεψη χώρου φρέατος ανελκυστήρα κατά την κατασκευή.

Η εταιρεία "E.co. Lift" με τους ειδικευμένους συνεργάτες της στα μεταλλικά φρεάτια, αναλαμβάνει το σχεδιασμό, μελέτη, κατασκευή και τοποθέτηση μεταλλικών φρεατίων εσωτερικού, εξωτερικού χώρου και εντός κλιμακοστασίου.

Επιλέγοντας πρώτα τα σημεία εξυπηρέτησης βάση της κτηριακής ικανότητας και έπειτα από μελέτη του αρμόδιου μηχανικού της εταιρείας μας το μεταλλικό φρεάτιο μπορεί να στηθεί στο ακίνητο χωρίς να υπάρχει δέσμευση και τυποποίηση στις διαστάσεις καθώς και στην επένδυση που επιθυμούμε για το κλείσιμο περιμετρικά της κατασκευής. Κατασκευάζονται από κοιλοδοκούς βαρέως τύπου (αναλόγως την μελέτη του μηχανικού). Αναλόγως το φρεάτιο η κατασκευή του γίνεται είτε στο έργο ή έρχονται έτοιμα από το εργοστάσιο και συναρμολογούνται (τύπου LEGO) για την γρηγορότερη αποπεράτωση του.

Η κατασκευή μεταλλικού φρέατος σε εξωτερικό χώρο απαιτεί έκδοση οικοδομικής άδειας στην Πολεοδομία. Σε περίπτωση που έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης θα πρέπει να εκδοθεί κατ΄εξαίρεση άδεια.

Τα μεταλλικά φρεάτια είναι στατικά Ανεξάρτητα και σε κάθε περίπτωση πραγματοποιείται μελέτη για την στατική επάρκεια της κατασκευής.

Όλες οι κατασκευές αποτελούν μία ξεχωριστή και μεμονωμένη περίπτωση και κάθε φορά μελετώνται ξεχωριστά ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σας και να έρχονται σε αρχιτεκτονική αρμονία με το ήδη υπάρχων κτήριο.