Υδραυλικός Ανελκυστήρας ορίζεται ο τύπος του ανελκυστήρα όπου η αναγκαία ενέργεια για την ανύψωση του φορτίου προέρχεται από μία ηλεκτρική αντλία. Η αντλία μέσω του μπλοκ βαλβίδων (το οποίο βρίσκεται στο καζάνι), γίνεται ο έλεγχος της ροής του υδραυλικού υγρού (για να επιτύχουμε τις επιθυμητές αλλαγές και ταχύτητες), το μεταβιβάζει σε μία ανυψωτική μονάδα (έμβολο) που επενεργεί άμεσα ή έμμεσα στο σασί (πάνω στο οποίο είναι προσαρμοσμένος ο θάλαμο). Το σασί κινείται κατακόρυφα ανάμεσα σε ράγες (οδηγοί) τύπου Τ. Οι οδηγοί είναι υπολογισμένοι να αντέχουν σε περίπτωση θραύσης των συρματόσχοινων το φρενάρισμα από τις αρπάγες, αλλά και την καταπόνηση που δέχονται από το φορτίο μέσω του σασί. Ο υδραυλικός ανελκυστήρας τοποθετείτε συνήθως σε κτίρια μέχρι εννιά (9) στάσεις (περίπου 27 μέτρα διαδρομή) και με ταχύτητα που μπορεί να φτάσεις έως και 1m/sec. Η βασικές κατηγορίες των υδραυλικών ανελκυστήρων είναι :

 1. Βάση του τρόπου ανάρτησης Άμεσης ή Έμμεσης.
 2. Σύμφωνα με τις ανάγκες Ατόμων ή Φορτίων (φορτίων με συνοδεία ατόμων ή χωρίς)
 3. Σύμφωνα με την Ύπαρξη Μηχανοστασίου.
 4. Σύμφωνα με το κτίριο εγκατάστασης Μονοκατοικίες/Πολυκατοικίες – Επαγγελματικοί Χώροι.
 5. Σύμφωνα με την χρήση Μεταφοράς Ατόμων – ΑΜΕΑ - Επαγγελματικοί Γραφείων – Επαγγελματικοί Φορτίων – Ανελκυστήρες Οχημάτων – Αναβατόρια – Συστημάτων Parking.
 6. Πλεονεκτήματα

  • Εύκολη εγκατάσταση.
  • Ο θάλαμος είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο στο ίδιο φρεάτιο μηχανικό ανελκυστήρα, λόγω απουσίας αντίβαρου.
  • Ενσωματωμένος μηχανισμός απεγκλωβισμού σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
  • Χαμηλότερο κόστος έναντι του μηχανικού.
  • Ευελιξία στον σχεδιασμό κτιρίων και εξοικονόμηση χώρου στην περίπτωση του μηχανοστασίου.
  • Σχεδόν μηδενική κατανάλωση κατά την κάθοδο.

  Μειονεκτήματα

  • Έχει υψηλή κατανάλωση ενέργειας κατά την άνοδο.
  • Έχει περιορισμό στο ύψος των κτιρίων που μπορεί να εγκατασταθεί.
  • Έχει περιορισμό στην ταχύτητα που μπορεί να φτάσει.
  • Έχει περιορισμό στις ζεύσεις που μπορεί να εκτελέσει.
  • Το λάδι που χρησιμοποιεί στις υψηλές θερμοκρασίες γίνεται τοξικό.
  • Το φιλικό για το περιβάλλον λάδι είναι πολύ ακριβό.

  Εξοικονόμηση ενέργειας

  Η E.co. Lift, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην εξοικονόμηση ενέργειας και γνωρίζοντας το βασικό μειονέκτημα του υδραυλικού ανελκυστήρα στο θέμα της κατανάλωσης, προτείνει την αναβάθμιση του ανελκυστήρα με την τοποθέτηση διάταξης inverter στο κοντρόλ, σε συνδυασμό με ηλεκτρονικό μπλοκ βαλβίδων στο καζάνι. Έτσι επιτυγχάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 35%. Η αναβάθμιση αυτή συμφέρει μόνο σε ψιλά κτίρια επαγγελματικής χρήσης, διότι στα οικιακά κτίρια και ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν μικρή διαδρομή και λίγες ζεύσεις, η απόσβεση της επένδυσης ξεπερνάει τα επτά χρόνια.

  Ποιότητα

  Τα υλικά που έχει επιλέξει η E.co. Lift, για τους ανελκυστήρες που εγκαθιστά, είναι από τα καλύτερα της αγοράς και επιλέγονται μετά από αυστηρούς ελέγχους που έχουν σαν προτεραιότητα, την ποιότητα, την λειτουργικότητα, την πιστοποίηση τους από αναγνωρισμένους ανεξάρτητους φορείς και τέλος την ελαχιστοποίηση των βλαβών σε βάθος χρόνου.

  Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες που τοποθετούνται από την E.co. Lift, είναι προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 81-2 και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 95/16/ΕΚ.